26 Temmuz 2012 Perşembe

Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü 2012-2013 Önkayıt Başvuru Rehberi

DTCF
Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tiyatro bölümü, 2012-2013 Akademik Yılında yetenek sınavıyla 25 öğrenci alacak. Bu yetenek sınavına girmek isteyen adayların içinse ön kayıtlar başladı. 16 Temmuzda alınmaya başlayan ön kayıt başvuruları 31 Temmuz'a kadar sürecek. Bu yazıda ön kayıt yaptırmayı düşünen adaylara neler yapmaları gerektiği hakkında kısa bilgiler vereceğiz.

Öncelikle, Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tiyatro bölümü, 3 Anabilim dalından oluşuyor ve adaylar istedikleri anabilim dalının veya dallarının sınavına girebiliyoralar. Bu anabilim dalları: Oyunculuk, Tiyatro Tarihi ve Teorisi, Dramatik Yazarlık. Her bir anabilim dalına başvurabilmek için, YGS'den en az 220 ham puan almış olmak gerekiyor. Oyunculuk Anasanat dalına başvurabilmek içinse 1986 veya sonrası doğumlu olmak gerekiyor.

Şu adreste, DTCF adaylardan istediği belgelerin neler olduğunu bir süre önce duyurmuştu. Buna göre ön kayıt yaptırmak isteyen adayların, Ortaöğretim başarı puanını da gösteren YGS belgelerini, 5 adet vesikalık resimlerini ve başvuracakları dalın veya dalların başvuru formlarını vermeleri gerekiyor. Listede belirtilmeyen bir belge daha var, bu da nüfus cüzdanı örneği. Ön kayıt için gittiğinizde sizden 1 adet de nüfus cüzdanı örneği  istenecek.

DTCF'de sahnelenen bir oyun

Başvurular Ankara üniversitesi DTCF'de yapılıyor. DTCF hemen Sıhhıye Köprüsünün yanında, Ankara Adliyesinin karşısında. Metro, dolmuş ve otobüsle ulaşım son derece kolay. DTCF'nin içindeyse başvurular Döner Sermaye Bürosunda kabul ediliyor. Hemen girişte sol tarafta kalan öğrenci işlerine yerini sormanız yeterli olacaktır.

DTCF yine yukarıda belirttiğimiz adreste sınav tarihlerini de açıklamıştı ve buna bağlı olarak Tiyatro Tarihi ve Teorisi ile Dramatik Yazarlık anabilim dallarının ilk sınavları çakışmaktaydı. Fakat başvurudan öğrendiğim kadarıyla, isteyen adaylar bu iki bölüm için başvuru formu doldurabilecekler, talebe göre de sınav saatlerinin değişme ihtimali olacakmış. Fakat yine de siz ne olur ne olmaz, ilk girmeyi istediğiniz yeri formlarda belirtmeyi unutmayın, sınav saatlerinin değişmeme ihtimaline karşı.

Belgelerimizi görevliye teslim ettikten sonra orada sınav girişiyle ilgili bir form daha dolduruluyor ve görevli size o formu sekreterliğe onaylatmanız için veriyor. Bu arada Oyunculuk Anasanat dalına başvuracak adaylar, fakültenin belirlediği Tirad'ları oradan alabiliyor. Belgemizi onaylatacağımız sekreterlik hemen Döner Sermaye Bürosunun çaprazında. Onaylattığımız belge bizde kalıyor ve ön kayıtımız tamamlanmış oluyor.

Başvurmadan önce Şu adrese tıklayıp detaylıca yönergeleri okumak, sınav tarihlerine bakmak ve formları indirmekte vayda var: http://www.dtcf.ankara.edu.tr/haber.php?goster=haber&haber=95

Herkese başarılar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder